Air-condition

AIR-CONDITION explora el potencial de l'aire. Volem fer explícit l'aire com a element que forma part de les nostres vides col·lectives. Actualment formem part d'un sistema d'aire-condicionat, d'atmosferes artificials que fan que les nostres vides siguin possibles; així perdem la força dels vincles que reuneixen els individus a les coses, i al propi aire.

Volem crear situacions i atmosferes on l'aire pugui ser també "protagonista-performer".

Potser és necessari tornar-se a preguntar: On estem quan diem que estem al món? Què és estar dins d'alguna cosa? Estar o ser "en algun lloc", vol dir estar sempre dins d'una esfera, d'una atmosfera? Quin és l'embolcall d'aquest espai? A través de quina porta entres i surts? Quin tipus d'aire respires en aquest espai?

Sota aquestes condicions AIR-CONDITION vol crear accions que parteixen de les condicions inicials pròpies de cada context, tant a nivell físic com conceptual. Així proposem intervencions que siguin punts de partida per a situacions en potència. Fer explícit l'aire també provoca re-articular categories acceptades de cos, "self" o col·lectiu; produint així un hàbitat comú entre allò humà i no-humà. Alhora plantegem també altres maneres de percebre la ja tan instal·lada separació entre cultura i natura.

El projecte AIR-CONDITION sorgeix del treball conjunt de Iñaki Álvarez, artista visual i performer i Carme Torrent que prové de l'arquitectura i la coreografia en dansa. Després del treball realitzat en diverses residències de creació, i de mostrar i compartir el projecte al Teatro de Campo Alegre de Porto, El festival SALMON '15, la Finestra Internacional de la Dansa, el MACBA es viu i el CA2M de Madrid, s'obre una nova etapa, on el projecte muta en els seus integrants i en la seva forma.

D'aquesta manera AIR-CONDITION s'expandeix també en els seus possibles formats, generant durant el 2016 diversos treballs videogràfics - How has the air changed in Detroit?, o El aire de Pradillo, i col·labora amb diverses persones, com Carolina Lapa i Gil Ramos, en Uma cidade de 149,31 km2 - la versió del projecte presentada al festival Circular de Vila do Conde (Portugal). Seguint aquesta dinàmica, en el festival SALMON 2016, l'Iñaki Alvarez treballa amb en Martí Sales en Respirar es Arder, una sèrie d'intervencions que tenen lloc al Mercat de les Flors, MACBA i MNAC.

El procés d'exploració d'AIR-CONDITION està sempre obert i pretén seguir desplegant-se i qüestionant-se la seva pròpia naturalesa, tant en les seves eines, com en els seus colaboradors, o en el seu format. Pensem que és la part intrínseca del propi aire.

Índex de projectes

català español english