Air-condition

Respirar es arder - Festival Sâlmon 2016

Respirar es arder - Festival Sâlmon 2016

El científic boig De Selby va crear una substància química per destruir tot l’aire del planeta i exterminar la humanitat, que considerava perduda sense remei. En el procés d’investigació va descobrir, per casualitat, que una atmosfera desoxigenada permetia viatjar en el temps i així va poder xerrar, per exemple, amb Sant Joan Baptista. Nosaltres pretenem fer una mica el contrari: visibilitzar l’aire que ens permet viure i treure’n suc. També estem bojos i pensem que la humanitat està perduda sense remei però de moment no volem exterminar-la. Tampoc sabem què ens trobarem en el procés d’investigació sobre la naturalesa d’aquest element que ens fa cremar: ens sobtarà descobrir la quantitat exacta de CO2 que emetem quan enviem un email? O que hi ha mil i una maneres de llençar octavetes? Comptarem quants metres cúbics d’aire s’amaguen als sostres dels quadres de l’MNAC? Aprendrem, per fi, què és la dispersió de Rayleigh o quant fil de pescar va fer servir la Núria Canal l’any 2008 a la Fundació Suñol en la seva instal·lació Uncover?

AIR-CONDITION proposa fer explícit l’aire com a element que forma part de les nostres vides col·lectives. Es tracta de generar atmosferes i meteorologies d’interior i exterior que permetin rearticular i desfer categories acceptades com les de cos, individu, col·lectiu, humà, no humà, cultura o naturalesa. AIR-CONDITION és un projecte mutant en els seus integrants i en la seva forma. En aquesta ocasió Iñaki Álvarez i Martí Sales proposen la sèrie d’intervencions Respirar es arder que duran a terme a diversos llocs durant el festival.

Respirar es arder serà a diferents espais, moments i formats del festival:
—’Pa a l’ull’: intervenció permanent al Hall del Mercat de les Flors durant tot el festival, amb la col·laboració de Núria Canal.
—’La captura de l’aire’: recorregut per la col·lecció permanent del MNAC dins l’horari del museu del 24 Nov al 4 Des (gratuït presentant qualsevol entrada del festival) i acció a la Sala Oval el dx 30 Nov a les 17h.
—Ds 3 Des 19h a 20:30 h, MACBA, ‘Lectura de l’obra apassionant i divertidíssima de De Selby en l’espai íntim adjacent’. Comprar entrades a Macba
—Ds 3 Des a les 22:25h acció al Hall del Mercat de les Flors.

Gratuït / Acció al MACBA - 5€

Índex de projectes

català español english